Jemný chlebíček s čokoládovým krémem
Ingredience
Čokoláda na vaření |
150 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr třtinový |
200 g |
Kakao - prášek |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká |
225 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci pomalu zahříváme 2 dl mléka se 100 g čokolády, až se čokoláda zcela rozpustí.
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s čokoládou, přidáme 100 g změklého másla, cukr, vejce, mouku, 2 lžičky kakaového prášku a prášek do pečiva.
- Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
- Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.
- Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
- Pprůběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
- Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
- Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse krém. Rozpustíme zbývajících 50 g čokolády. Lžičku kakaového prášku, 50 g másla a moučkový cukr ušleháme, potom přimícháme rozpuštěnou čokoládu.
- Chlebíček rozkrojíme, část krému naneseme dovnitř, přikryjeme odkrojenou částí, zbývajícím krémem chlebíček potřeme a necháme v chladu ztuhnout.