Jemný chlebíček s čokoládovým krémem

Ingredience


Čokoláda na vaření 150 g
Cukr moučkový 100 g
Cukr třtinový 200 g
Kakao - prášek 3 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká 225 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci pomalu zahříváme 2 dl mléka se 100 g čokolády, až se čokoláda zcela rozpustí.
  2. Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko s čokoládou, přidáme 100 g změklého másla, cukr, vejce, mouku, 2 lžičky kakaového prášku a prášek do pečiva.
  3. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
  4. Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny ušleháme ručně v míse do hladkého těsta. Směs dáme do pečicí nádoby a vložíme do přístroje.
  5. Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
  6. Pprůběh pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.
  7. Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chlebíček v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme pomalu zcela vychladnout.
  8. Než chlebíček vychladne, připravíme si v míse krém. Rozpustíme zbývajících 50 g čokolády. Lžičku kakaového prášku, 50 g másla a moučkový cukr ušleháme, potom přimícháme rozpuštěnou čokoládu.
  9. Chlebíček rozkrojíme, část krému naneseme dovnitř, přikryjeme odkrojenou částí, zbývajícím krémem chlebíček potřeme a necháme v chladu ztuhnout.