Jahodový džem, připravený v domácí pekárně

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr želírovací 350 g
Jahody zahradní 600 g
Máslo čerstvé 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody dobře omyjeme, nakrájíme a necháme okapat.
  2. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní jahody, želírovací cukr, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  3. Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  4. Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  5. Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.