Švestkový džem připravený v domácí pekárně

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr želírovací 350 g
Máslo čerstvé 10 g
Švestky 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky.
  2. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené švestky, želírovací cukr, přidáme máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  3. Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  4. Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  5. Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.