Švestkový džem připravený v domácí pekárně
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr želírovací |
350 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Švestky |
700 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky.
- Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené švestky, želírovací cukr, přidáme máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
- Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.