Jablkové želé s mátovou příchutí z domácí pekárny

Ingredience


Cukr želírovací 400 g
Džus jablečný 6 dl
Máta 1 hrst
Ocet jablečný 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní jablečný džus a ocet, přidáme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  2. Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, postavíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  3. Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  4. Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Do želé vmícháme jemně nasekanou mátu. Sklenice naplníme, dobře uzavřeme a vychladíme.