Pomerančová marmeláda se zázvorem z domácí pekárny
Ingredience
Cukr želírovací |
350 g |
Pomerančová šťáva |
2.5 dl |
Sirup zázvorový |
3 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní pomerančovou šťávu, zázvorový sirup, přidáme želírovací cukr a zázvor. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
- Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.