Pomerančová marmeláda se zázvorem z domácí pekárny

Ingredience


Cukr želírovací 350 g
Pomerančová šťáva 2.5 dl
Sirup zázvorový 3 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní pomerančovou šťávu, zázvorový sirup, přidáme želírovací cukr a zázvor. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  2. Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  3. Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  4. Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.