Marmeláda z citrusů, připravená v domácí pekárně

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr želírovací 350 g
Džus pomerančový 1 dl
Grapefruity 1 ks
Pomeranče 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Grapefruit, pomeranče i citron opatrně oloupeme tak, abychom zanechali na plodu bílou slupku. Jemně ji nařízneme ostrým nožem, z citrusů vymačkáme 3,5 dl šťávy.
  2. Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní vymačkanou šťávu a 1 dl pomerančového džusu, přidáme želírovací cukr a nádobu vložíme zpět do přístroje. Nastavíme na program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abycho se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  3. Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  4. Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  5. Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.