Marmeláda z citrusů, připravená v domácí pekárně
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr želírovací |
350 g |
Džus pomerančový |
1 dl |
Grapefruity |
1 ks |
Pomeranče |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Grapefruit, pomeranče i citron opatrně oloupeme tak, abychom zanechali na plodu bílou slupku. Jemně ji nařízneme ostrým nožem, z citrusů vymačkáme 3,5 dl šťávy.
- Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní vymačkanou šťávu a 1 dl pomerančového džusu, přidáme želírovací cukr a nádobu vložíme zpět do přístroje. Nastavíme na program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abycho se neopařili vystříknutým horkým džemem.
- Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.