Bažantí prsa nadívaná
Ingredience
Bažantí prsa |
600 g |
Brambory |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kuřecí stehna |
200 g |
Lanýž |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozinky tmavé |
50 g |
Sádlo vepřové škvařené |
100 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
200 ml |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka.
- Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme.
- Podáváme teplé.