Bažantí prsa nadívaná

Ingredience


Bažantí prsa 600 g
Brambory 1 ks
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Kuřecí stehna 200 g
Lanýž 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozinky tmavé 50 g
Sádlo vepřové škvařené 100 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 200 ml
Zelí hlávkové bílé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka.
  2. Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů.
  3. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme.
  4. Podáváme teplé.