Štěrbákovo- sýrové topinky

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 4 krajíc
Máslo čerstvé 40 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 125 ml
Štěrbák zahradní 4 ks
Sůl mořská 2 g
Sýr Niva (Rokfór) 175 g
Tymián čerstvý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na másle orestujeme 4 omyté, podélně na pruhy nakrájené štěrbáky. Po 3 minutách je polijeme medem, mlékem, posypeme čerstvým tymiánem, fleur de sel (nebo hrubou mořskou solí), ztlumíme oheň a dusíme doměkka 30 minut.
  2. Během dušení připravíme topinky - krajíce chleba nasucho opečeme. Topinky potřeme změklým plísňovým sýrem.
  3. Štěrbák servírujeme teplý s připravenými topinkami.