Štěrbákovo- sýrové topinky
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný |
4 krajíc |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
125 ml |
Štěrbák zahradní |
4 ks |
Sůl mořská |
2 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
175 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi na másle orestujeme 4 omyté, podélně na pruhy nakrájené štěrbáky. Po 3 minutách je polijeme medem, mlékem, posypeme čerstvým tymiánem, fleur de sel (nebo hrubou mořskou solí), ztlumíme oheň a dusíme doměkka 30 minut.
- Během dušení připravíme topinky - krajíce chleba nasucho opečeme. Topinky potřeme změklým plísňovým sýrem.
- Štěrbák servírujeme teplý s připravenými topinkami.