Cibulovo - jablkové pyré se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Cibule 450 g
Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu na pánvi a necháme jí odkapat od tuku.
  2. V prázdné pánvi na másle smažíme oloupané, na dílky nakrájené cibule asi 10 minut, pozor na připálení. K tomu přidáme oloupaná, odjádřená, na dílky nakrájená jablka, slaninu, špetku pepře a sůl. Ještě asi 10 minut podusíme ve šťávě puštěné z cibulí a jablek. Stále mícháme a občas podlijeme vodou, aby se směs nechytila ke dnu.
  3. Servírujeme horké.