Obložené chlebíčky s lososem z pumprniklu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Česnekové máslo 40 g
Chilli paprička 1 ks
Chléb samožitný 400 g
Cibulka jarní 1 ks
Klobása Chorizo 200 g
Losos ve vlastní šťávě 100 g
Majonéza 1 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z plátků samožitného tmavého chleba formičkou vykrojíme malé kulaté chlebíčky (24 kousků) o průměru přibližně 6 cm. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Žlutou papriku a malou chilli papričku omyjeme, papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, dáme je do mísy a promícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou. Suchou klobásu nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme petrželku kudrnku, lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Plátky uzeného lososa (ve vlastní šťávě nebo v oleji) nakrájíme na proužky.
  2. V misce vymícháme sýr Lučinu s rozetřeným česnekem. Přidáme lžíci majonézy, dochutíme solí a krém vyšleháme.
  3. Plátky chlebíčků rozdělíme na dvě části. První část potřeme česnekovým máslem, pokryjeme je kolečky klobásy a ozdobíme proužky papriky s chilli papričkou a nakrájenou cibulkou.
  4. Druhou část chlebíčků namažeme vyšlehaným krémem, poklademe na ně plátky lososa a ozdobíme proužky cibulky a petrželky.
  5. Chlebíčky upravíme na mísu a podáváme.