Obložené chlebíčky s lososem z pumprniklu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Česnekové máslo |
40 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Chléb samožitný |
400 g |
Cibulka jarní |
1 ks |
Klobása Chorizo |
200 g |
Losos ve vlastní šťávě |
100 g |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z plátků samožitného tmavého chleba formičkou vykrojíme malé kulaté chlebíčky (24 kousků) o průměru přibližně 6 cm. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Žlutou papriku a malou chilli papričku omyjeme, papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, dáme je do mísy a promícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou. Suchou klobásu nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme petrželku kudrnku, lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Plátky uzeného lososa (ve vlastní šťávě nebo v oleji) nakrájíme na proužky.
- V misce vymícháme sýr Lučinu s rozetřeným česnekem. Přidáme lžíci majonézy, dochutíme solí a krém vyšleháme.
- Plátky chlebíčků rozdělíme na dvě části. První část potřeme česnekovým máslem, pokryjeme je kolečky klobásy a ozdobíme proužky papriky s chilli papričkou a nakrájenou cibulkou.
- Druhou část chlebíčků namažeme vyšlehaným krémem, poklademe na ně plátky lososa a ozdobíme proužky cibulky a petrželky.
- Chlebíčky upravíme na mísu a podáváme.