Chléb z kvasu s bramborami a bylinkami

Ingredience


Chlebový kvásek 100 g
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Droždí 5 g
Fenykl obecný 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Majoránka 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 400 g
Petržel - nať 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.25 l
Brambory 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře omyté brambory uvaříme v dostatečném množství vody, pak je oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.
  2. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody a přidáme žitný kvas. Přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl a bylinky, do protilehlého rohu třtinový cukr.
  3. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
  4. Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.
  5. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout