Vláčný bílý chléb z domácí pekárny
Ingredience
Cukr třtinový |
11 kávová lžička |
Droždí |
30 g |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Multivitamín šumivé tablety |
1 ks |
Solamyl |
30 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
3.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu.
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.