Vláčný bílý chléb z domácí pekárny

Ingredience


Cukr třtinový 11 kávová lžička
Droždí 30 g
Kmín drcený 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Multivitamín šumivé tablety 1 ks
Solamyl 30 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 3.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vodě rozpustíme šumivou tabletu.
  2. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozpuštěnou tabletou, přisypeme mouku smíchanou se Solamylem a kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  3. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
  4. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.