Roštěnky obložené zeleninou (portugalské)
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné roštěnky na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na hodinu odležet.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky. Na oleji ji podusíme až nám zesklovatí, posypeme mletou paprikou. Přidáme očištěné, semen zbavené a na proužky nakrájené papriky (jedna paprika by měla být pálivá) a dusíme do měkka. K paprikám poté přidáme oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, smes osoláme a dusíme ještě cca 5 minut.
- Připravené roštěnky opečeme na rozehřátém oleji na každé straně 3 minuty.
- Hotové roštěnky obložíme dušenou zeleninou.