Roštěnky obložené zeleninou (portugalské)

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné roštěnky na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, pokapeme citrónovou šťávou a dáme na hodinu odležet.
  2. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky. Na oleji ji podusíme až nám zesklovatí, posypeme mletou paprikou. Přidáme očištěné, semen zbavené a na proužky nakrájené papriky (jedna paprika by měla být pálivá) a dusíme do měkka. K paprikám poté přidáme oloupaná a na dílky nakrájená rajčata, smes osoláme a dusíme ještě cca 5 minut.
  3. Připravené roštěnky opečeme na rozehřátém oleji na každé straně 3 minuty.
  4. Hotové roštěnky obložíme dušenou zeleninou.