Balkánský chléb z domácí pekárny

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí 30 g
Mouka pšeničná hladká 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 3.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vajce rozšleháme ve studené vodě.
  2. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s rozšlehaným vajíčkem, na ni přisypeme mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  3. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
  4. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a na kuchyňském sítu necháme vychladnout.
  5. Pokud chceme, aby chléb měl velmi měkkou kůrku, potřeme ho ihned po vyklepnutí z formy vlažnou vodou a zabalíme do utěrky.