Ovocný chlebíček s medem
Ingredience
Datle |
125 g |
Fíky sušené |
125 g |
Hrozinky |
125 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
125 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Med včelí |
200 g |
Meruňky sušené |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ořechy lískové |
125 g |
Ořechy vlašské |
125 g |
Rozinky tmavé |
125 g |
Rum |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
125 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sušené ovoce nadrobno nakrájíme a přelijeme rumem.
- Med vlijeme do rendlíku, zahřejeme, rozmícháme s máslem a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přisypeme ořechy, připravené ovoce, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 120 minut.
- Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.