Ovocný chlebíček s medem

Ingredience


Datle 125 g
Fíky sušené 125 g
Hrozinky 125 g
Kokos - mletý (Kopra) 125 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Med včelí 200 g
Meruňky sušené 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy lískové 125 g
Ořechy vlašské 125 g
Rozinky tmavé 125 g
Rum 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky sušené 125 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené ovoce nadrobno nakrájíme a přelijeme rumem.
  2. Med vlijeme do rendlíku, zahřejeme, rozmícháme s máslem a necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Přisypeme ořechy, připravené ovoce, sůl a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  3. Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 120 minut.
  4. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.