Francouzský chléb z domácí pekárny
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
3.5 g |
Mouka pšeničná polohrubá voženílkova |
500 g |
Olej olivový |
10 ml |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program na francouzské pečivo pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Upečený chléb nepřikrýváme, aby měl křupavou kůrku.