Dietní toustový chléb z domácí pekárny

Dietní toustový chléb z domácí pekárny - obrázek

Ingredience


Droždí 20 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mléko odtučněné 2 dl
Mouka pšeničná hladká 500 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vlažnou vodu a mléko, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj nasypeme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  2. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme rychlý program a světlou kůrku, stiskneme Start.
  3. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu zcela vychladnout.