Dietní toustový chléb z domácí pekárny
Ingredience
Droždí |
20 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mléko odtučněné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vlažnou vodu a mléko, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj nasypeme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme rychlý program a světlou kůrku, stiskneme Start.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu zcela vychladnout.