Středně velký bílý chléb z domácí pekárny
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
20 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme pomalu vychladnout.
- Kráječem na chleba můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.