Středně velký bílý chléb z domácí pekárny

Středně velký bílý chléb z domácí pekárny - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 20 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 500 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  2. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.
  3. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme pomalu vychladnout.
  4. Kráječem na chleba můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.