Zeleninové frikasé

Ingredience


Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 50 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 200 g
Zeleninová směs jarní - mražená 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vodou vhodíme zeleninu a povaříme ji doměkka.
  2. Mezitím připravíme omáčku. Smetanu smícháme se strouhanýn sýrem a vejci, opepříme a osolíme dle chuti.
  3. Vyjmeme povařenou zeleninu a necháme vychladnout. Přendáme do zapékací mísy a zalijeme omáčkou. Vše pak posypeme strouhankou.
  4. 20 minut zapékáme v troubě, kterou předehřejeme na 220 stupňů.