Zeleninové frikasé
Ingredience
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
200 g |
Zeleninová směs jarní - mražená |
750 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vodou vhodíme zeleninu a povaříme ji doměkka.
- Mezitím připravíme omáčku. Smetanu smícháme se strouhanýn sýrem a vejci, opepříme a osolíme dle chuti.
- Vyjmeme povařenou zeleninu a necháme vychladnout. Přendáme do zapékací mísy a zalijeme omáčkou. Vše pak posypeme strouhankou.
- 20 minut zapékáme v troubě, kterou předehřejeme na 220 stupňů.