Zapečené ravioli s mrkví
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Gouda |
100 g |
Kerblík |
0.5 hrst |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mrkev kořen |
450 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Ravioli |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Oloupeme česnek a stroužky prolisujeme. Kerblík opláchneme, necháme okapat a najemno nasekáme. Mrkev oloupeme, opláchneme a na struhadle nadrobno nastrouháme.
- Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). V pánvi rozpálíme máslo a nastrouhanou mrkev v něm promícháme. Pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a kerblík.
- Na struhadle nastrouháme goudu a v misce ji rozšleháme s vejci. Přidáme mléko, smetanu, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek a sůl, vše promícháme.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě ji vykládáme ravioli a mrkví, vše přelijeme omáčkou a uhladíme.
- Takto připravený nákyp vložíme do trouby a zapékáme zhruba 40 minut ve střední části. Pokud nákyp příliš hnědne, překryjeme ho alobalem.
- Hotové těstoviny vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.