Zapečené ravioli s mrkví

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Gouda 100 g
Kerblík 0.5 hrst
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mrkev kořen 450 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Ravioli 300 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ravioli uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Oloupeme česnek a stroužky prolisujeme. Kerblík opláchneme, necháme okapat a najemno nasekáme. Mrkev oloupeme, opláchneme a na struhadle nadrobno nastrouháme.
  3. Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). V pánvi rozpálíme máslo a nastrouhanou mrkev v něm promícháme. Pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a kerblík.
  4. Na struhadle nastrouháme goudu a v misce ji rozšleháme s vejci. Přidáme mléko, smetanu, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek a sůl, vše promícháme.
  5. Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě ji vykládáme ravioli a mrkví, vše přelijeme omáčkou a uhladíme.
  6. Takto připravený nákyp vložíme do trouby a zapékáme zhruba 40 minut ve střední části. Pokud nákyp příliš hnědne, překryjeme ho alobalem.
  7. Hotové těstoviny vyjmeme z trouby, upravíme na talíře a podáváme.