Vařené vepřové koleno se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
5 ks |
Celer bulvový |
0.3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
3 ks |
Pepř černý celý |
10 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Vepřové koleno |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Křen |
1 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupaný stroužek česneku, který překrojíme na polovinu. Přisypeme kmín a vaříme dvě hodiny doměkka. Pak koleno vyjmeme z hrnce a naporcujeme.
- Připravíme dresink. Tři stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme lžíci mleté sladké papriky, slunečnicový olej a půl lžičky kmínu. Smícháním vytvoříme česnekovo-paprikový dresink, jímž potřeme jednotlivé porce vařeného kolena.
- Smícháme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a lehce pocukrujeme.
- Zelný salát podáváme jako přílohu. Další přílohou bude křen s jablky.