Vařené vepřové koleno se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 5 ks
Celer bulvový 0.3 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 3 ks
Pepř černý celý 10 ks
Petržel kořen 1 ks
Vepřové koleno 1 ks
Česnek 3 stroužek
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej slunečnicový 100 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Křen 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupaný stroužek česneku, který překrojíme na polovinu. Přisypeme kmín a vaříme dvě hodiny doměkka. Pak koleno vyjmeme z hrnce a naporcujeme.
  2. Připravíme dresink. Tři stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme lžíci mleté sladké papriky, slunečnicový olej a půl lžičky kmínu. Smícháním vytvoříme česnekovo-paprikový dresink, jímž potřeme jednotlivé porce vařeného kolena.
  3. Smícháme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a lehce pocukrujeme.
  4. Zelný salát podáváme jako přílohu. Další přílohou bude křen s jablky.