Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny
Ingredience
Droždí sušené |
5 g |
Kmín drcený |
1.5 kávová lžička |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mouka špaldová celozrnná |
600 g |
Sezam - semena |
5 g |
Slunečnice - semena |
5 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
- Ke konci cyklu hnětení přisypeme do pečící nádoby semínka. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem, u některých musíme hlídat čas.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme pod utěrkou vychladnout.
- Kráječem na chleba můžeme krájet již několik minut po upečení, nožem až po úplném vychladnutí.