Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny

Ingredience


Droždí sušené 5 g
Kmín drcený 1.5 kávová lžička
Med včelí 1 kávová lžička
Mouka špaldová celozrnná 600 g
Sezam - semena 5 g
Slunečnice - semena 5 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  2. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
  3. Ke konci cyklu hnětení přisypeme do pečící nádoby semínka. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem, u některých musíme hlídat čas.
  4. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme pod utěrkou vychladnout.
  5. Kráječem na chleba můžeme krájet již několik minut po upečení, nožem až po úplném vychladnutí.