Vláčný celozrnný chléb z domácí pekárny
Ingredience
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
3.5 g |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme na sítu nebo na vařečce vychladnout.
- Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.