Vláčný celozrnný chléb z domácí pekárny

Ingredience


Cukr třtinový 1 kávová lžička
Droždí sušené 3.5 g
Kmín drcený 2 kávová lžička
Mouka pšeničná celozrnná 250 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 3.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  2. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
  3. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme na sítu nebo na vařečce vychladnout.
  4. Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.