Chléb se špaldovou moukou z domácí pekárny

Ingredience


Cukr třtinový 1 kávová lžička
Droždí sušené 3.5 g
Kmín drcený 2 kávová lžička
Mouka celozrnná špaldová 250 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Solamyl 30 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 3.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem a Solamylem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  2. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb, bochník o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
  3. Během míchání je nutné kontrolovat hustotu těsta. Pokud je příliš tuhé, přidáme vodu. Špaldová mouka má totiž hodně hrubé vlákniny, která vodou bobtná.
  4. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na sítu nebo na vařečce vychladnout.
  5. Krájíme až zcela vychladlý, vlažný se při krájení drobí.