Masová roláda s mákem

Ingredience


Ananas 300 g
Česnek 1 stroužek
Cibule červená 1 ks
Listové těsto 800 g
Mák mletý 30 g
Mléko polotučné 1 dl
Mleté kuřecí maso 600 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 30 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý ananas oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které necháme zatím stranou. Zapneme troubu, aby se nahřála. Mražené listové těsto necháme rozmrazit.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli, opečeme, přidáme drobně nakrájený česnek, který necháme jen provonět, ihned pánev odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Do misky dáme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, nasekanou petrželovou nať, všechny suroviny dobře rukou promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, vysypeme připravenou cibuli s česnekem, ještě jednou důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nakrájené kousky ananasu a zlehka smícháme s masovou směsi.
  4. Pekáč vyložíme pečícím papírem. Rozmrazené listové těsto 5 ks rozložíme na pečící papír, na těsto položíme připravenou masovou směs, okraje těsta potřeme mlékem, přiklopíme dalšími třemi kusy listového těsta a okraje zmáčkneme, aby se spojili. Roládu otočíme spojem dolů, potřeme ji mlékem, posypeme hustě mákem a vložíme do předehřáté trouby, kde ji pečeme 35 minut.
  5. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na porce.