Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
5 g |
Fenykl obecný |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
350 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.
- Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.