Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny

Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 5 g
Fenykl obecný 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Mouka polohrubá 150 g
Mouka pšeničná celozrnná 350 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.
  2. Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  3. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
  4. Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.