Kýta kančí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 100 g
Citrony 100 g
Cukr krupice 50 g
Kančí kýta 100 g
Marmeláda šípková 300 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 5 ks
Ocet vinný 50 ml
Olej rostlinný 50 g
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Víno červené 200 ml
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaníme a opláchneme kančí kýtu. Osolíme ji a po obou stranách na oleji opečeme. Na kostky nakrájíme očištěnou mrkev, celer, petržel, cibuli a osmahneme na oleji. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, víno a necháme dusit.
  2. Přidáme nakrájený citron na plátky, polovinu šípkové zavařeniny a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Kýtu poté vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a máslem, přidáme zbylou šípkovou zavařeninu, cukr a omáčku provaříme za stálého míchání. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec omáčku přecedíme přes cedník.
  4. Ihned podáváme.