Kýta kančí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
100 g |
Citrony |
100 g |
Cukr krupice |
50 g |
Kančí kýta |
100 g |
Marmeláda šípková |
300 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
5 ks |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej rostlinný |
50 g |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odblaníme a opláchneme kančí kýtu. Osolíme ji a po obou stranách na oleji opečeme. Na kostky nakrájíme očištěnou mrkev, celer, petržel, cibuli a osmahneme na oleji. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, víno a necháme dusit.
- Přidáme nakrájený citron na plátky, polovinu šípkové zavařeniny a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka.
- Kýtu poté vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a máslem, přidáme zbylou šípkovou zavařeninu, cukr a omáčku provaříme za stálého míchání. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec omáčku přecedíme přes cedník.
- Ihned podáváme.