Na smetaně srnčí
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
150 g |
Hořčice |
70 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
3 ks |
Ocet vinný |
100 ml |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý celý |
5 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Srnčí kýta |
1 kg |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostíme srnčí kýtu a jednotlivé svaly odblaníme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a opečeme na másle v hrnci. Poté vyndáme, přidáme do hrnce nakrájenou mrkev, celer, cibuli, petržel, nové koření, bobkové listy, celý pepř a ořezané kosti. Opečeme na oleji vše dozlatova, přidáme hořčici, zalijeme vodou a octem a 60 minut vaříme. Směs propasírujeme, osolíme, přidáme cukr, zjemníme máslem a smetanou.
- Maso upečeme v troubě, a poté podáváme s omáčkou.