Na smetaně srnčí

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 2 ks
Cukr krupice 150 g
Hořčice 70 g
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 3 ks
Ocet vinný 100 ml
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý celý 5 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Slanina vepřová 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Srnčí kýta 1 kg
Sůl 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostíme srnčí kýtu a jednotlivé svaly odblaníme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a opečeme na másle v hrnci. Poté vyndáme, přidáme do hrnce nakrájenou mrkev, celer, cibuli, petržel, nové koření, bobkové listy, celý pepř a ořezané kosti. Opečeme na oleji vše dozlatova, přidáme hořčici, zalijeme vodou a octem a 60 minut vaříme. Směs propasírujeme, osolíme, přidáme cukr, zjemníme máslem a smetanou.
  2. Maso upečeme v troubě, a poté podáváme s omáčkou.