Salát z červeného zelí s mrkví a pomerančem
Ingredience
Hrozinky |
40 g |
Jablka |
150 g |
Jogurt bílý |
50 g |
Majonéza |
130 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pomeranče |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Sůl |
6 g |
Zelí hlávkové červené |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červené zelí nakrouháme na nudličky a dáme do mísy. Nastrouháme mrkev a jablka a zakapeme citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy vmícháme do zelí.
- V míse smícháme majonézu, jogurt a pomerančovou šťávu, lehce osolíme a vmícháme do salátu. Dáme do lednice na 30 minut vychladit a podáváme ozdobené plátky pomeranče.