Salát z červeného zelí s mrkví a pomerančem

Ingredience


Hrozinky 40 g
Jablka 150 g
Jogurt bílý 50 g
Majonéza 130 g
Mrkev kořen 150 g
Ořechy vlašské 50 g
Pomeranče 1 ks
Pomerančová šťáva 50 ml
Sůl 6 g
Zelí hlávkové červené 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené zelí nakrouháme na nudličky a dáme do mísy. Nastrouháme mrkev a jablka a zakapeme citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami a nasekanými ořechy vmícháme do zelí.
  2. V míse smícháme majonézu, jogurt a pomerančovou šťávu, lehce osolíme a vmícháme do salátu. Dáme do lednice na 30 minut vychladit a podáváme ozdobené plátky pomeranče.