Chléb s ovesnými vločkami z domácí pekárny
Ingredience
Droždí |
30 g |
Fenykl obecný |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Med včelí |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná celozrnná |
200 g |
Mouka sójová plnotučná |
100 g |
Ovesné vločky |
100 g |
Šrot ječný |
100 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, postupně přisypeme oba druhy mouky, šrot a vločky, přidáme koření. Doprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
- V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta, v případě nutnosti přilijeme vodu. Suroviny totiž obsahují hodně vlákniny a potřebují více vody.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb v ní necháme téměř vychladnout a teprve pak ho opatrně vyklepneme.