Treska s pórkem a česnekem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Filé z aljašské tresky 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 5 polévková lžíce
Petržel - nať 10 g
Pórek 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme.
  2. Pórky omyjeme, odkrojíme listy a dolní bílou část a střední část nakrájíme na 5mm široké proužky.
  3. Pórek přidáme k opečené rybě. Dále přidáme nahrubo usekaný česnek a vše dusíme na mírném ohni. Mírně podlijeme a zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou mouky. Krátce povaříme.
  4. Nakonec pokrm posypeme petrželovou natí.
  5. Podáváme s rýží nebo s hranolky.