Treska s pórkem a česnekem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Tresku nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme.
- Pórky omyjeme, odkrojíme listy a dolní bílou část a střední část nakrájíme na 5mm široké proužky.
- Pórek přidáme k opečené rybě. Dále přidáme nahrubo usekaný česnek a vše dusíme na mírném ohni. Mírně podlijeme a zahustíme kouskem másla smíchaným se lžičkou mouky. Krátce povaříme.
- Nakonec pokrm posypeme petrželovou natí.
- Podáváme s rýží nebo s hranolky.