S omáčkou mořský jazyk

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Estragon 1 kávová lžička
Krevety tygří 500 g
Máslo čerstvé 4 kávová lžička
Mořský jazyk 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Pyré rajčatové 3 kávová lžička
Šalotka 4 ks
Sherry brandy 1 dl
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 8 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme, oškrábeme a zbavíme hlavy mořský jazyk. Stáhneme tmavou kůži z oční strany ryby a opláchneme. Rybu osušíme, osolíme, posypeme moukou část se světlou kůží a opečeme kůží dolů, poté otočíme a dopečeme.
  2. V hrnci rozehřejeme 3/4 másla, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou šalotku a opečeme dozlatova. Tygří krevety orestujeme, přidáme brandy, rajčatové pyré, estragon, tymián a povaříme. Kuřecím vývarem zalijeme základ a 25 minut provaříme. Přilijeme smetanu a povaříme. Scedíme a přidáme zbytek másla. Vyšleháme.
  3. Podáváme s krevetovou omáčkou.