S omáčkou mořský jazyk
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Estragon |
1 kávová lžička |
Krevety tygří |
500 g |
Máslo čerstvé |
4 kávová lžička |
Mořský jazyk |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Pyré rajčatové |
3 kávová lžička |
Šalotka |
4 ks |
Sherry brandy |
1 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
8 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme, oškrábeme a zbavíme hlavy mořský jazyk. Stáhneme tmavou kůži z oční strany ryby a opláchneme. Rybu osušíme, osolíme, posypeme moukou část se světlou kůží a opečeme kůží dolů, poté otočíme a dopečeme.
- V hrnci rozehřejeme 3/4 másla, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou šalotku a opečeme dozlatova. Tygří krevety orestujeme, přidáme brandy, rajčatové pyré, estragon, tymián a povaříme. Kuřecím vývarem zalijeme základ a 25 minut provaříme. Přilijeme smetanu a povaříme. Scedíme a přidáme zbytek másla. Vyšleháme.
- Podáváme s krevetovou omáčkou.