Kuře dušené se smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a osolíme je po obou stranách. Drůbky dáme vařit.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme ji na másle a opečeme na ní po obou stranách připravené kuře. Přilijeme vývar z drůbků a dusíme téměř doměkka.
  3. Nakonec do šťávy přilijeme smetanu zakvedlanou s moukou, promícháme a povaříme. Omáčku přecedíme.
  4. Podáváme s noky nebo s rýží.