Kuře dušené se smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a osolíme je po obou stranách. Drůbky dáme vařit.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme ji na másle a opečeme na ní po obou stranách připravené kuře. Přilijeme vývar z drůbků a dusíme téměř doměkka.
- Nakonec do šťávy přilijeme smetanu zakvedlanou s moukou, promícháme a povaříme. Omáčku přecedíme.
- Podáváme s noky nebo s rýží.