Taštičky s anglickou slaninou
Ingredience
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Droždí |
25 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Anglická slanina |
250 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, cukr, uprostřed utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.
- V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme obdobně na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a restujeme dalších 5 minut. Nakonec osolíme, opepříme.
- Po vykynutí těsto přendáme na pomoučněný vál, vyválíme placku a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Na ně klademe pomocí lžičky směs ze slaniny, okraje navlhčíme, slepíme do taštičky. Spoje stlačíme pomocí vidličky a klademe na plech, vyložený pečicím papírem.
- Nakonec taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení ihned podáváme.