Taštičky s anglickou slaninou

Ingredience


Cukr krupice 2 kávová lžička
Droždí 25 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Anglická slanina 250 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli, cukr, uprostřed utvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, žloutek, vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.
  3. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme obdobně na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a restujeme dalších 5 minut. Nakonec osolíme, opepříme.
  4. Po vykynutí těsto přendáme na pomoučněný vál, vyválíme placku a pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Na ně klademe pomocí lžičky směs ze slaniny, okraje navlhčíme, slepíme do taštičky. Spoje stlačíme pomocí vidličky a klademe na plech, vyložený pečicím papírem.
  5. Nakonec taštičky potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení ihned podáváme.