Husí guláš ze žaludků
Ingredience
Bobkový list |
5 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
400 g |
Husí žaludky |
800 g |
Kmín celý |
0.5 polévková lžíce |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté husí žaludky rozkrájíme na menší kousky. Nahrubo nasekáme oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.
- Připravíme zapékací mísu. Do ní vložíme 4 polévkové lžíce sádla, přidáme pokrájené husí žaludky, nasypeme cibuli, přidáme rajský protlak a přisypeme sladkou papriku, kmín, majoránku, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme a zalijeme červeným vínem. Nakonec osolíme a opepříme.
- Předehřejeme troubu na 120 °C. Zapékací misku přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pokrm pečeme při 120 °C asi 1 hodinu.