Husí guláš ze žaludků

Ingredience


Bobkový list 5 ks
Česnek 5 stroužek
Cibule 400 g
Husí žaludky 800 g
Kmín celý 0.5 polévková lžíce
Majoránka 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté husí žaludky rozkrájíme na menší kousky. Nahrubo nasekáme oloupanou cibuli, oloupané stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky.
  2. Připravíme zapékací mísu. Do ní vložíme 4 polévkové lžíce sádla, přidáme pokrájené husí žaludky, nasypeme cibuli, přidáme rajský protlak a přisypeme sladkou papriku, kmín, majoránku, rozmarýn a bobkové listy. Promícháme a zalijeme červeným vínem. Nakonec osolíme a opepříme.
  3. Předehřejeme troubu na 120 °C. Zapékací misku přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pokrm pečeme při 120 °C asi 1 hodinu.