Smaženice z hub

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 5 krajíc
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 800 g
Kmín celý 1 špetka
Krupička dětská 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 100 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek pokrájíme na tenké plátky. Na pánev vložíme sádlo, nasypeme kmín a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a kmín praská, přihodíme plátky česneku a část nakrájených čerstvých hub. Počkáme přibližně 5 minut, potom přidáme zbytek hub a krupičku. Pražíme, dokud se neodpaří tekutina, kterou houby pustily. Následně rozklepneme vejce, osolíme a opepříme směs. Úplně stáhneme plamen, smaženici necháme dojít. Hotový pokrm před servírováním ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
  2. Z krajíců chleba opečeme na pánvi na troše sádla topinky, které zlehka potřeme česnekem a servírujeme ke smaženici.