Smaženice z hub
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
5 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
800 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Krupička dětská |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
100 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek pokrájíme na tenké plátky. Na pánev vložíme sádlo, nasypeme kmín a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a kmín praská, přihodíme plátky česneku a část nakrájených čerstvých hub. Počkáme přibližně 5 minut, potom přidáme zbytek hub a krupičku. Pražíme, dokud se neodpaří tekutina, kterou houby pustily. Následně rozklepneme vejce, osolíme a opepříme směs. Úplně stáhneme plamen, smaženici necháme dojít. Hotový pokrm před servírováním ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
- Z krajíců chleba opečeme na pánvi na troše sádla topinky, které zlehka potřeme česnekem a servírujeme ke smaženici.