Zapékaná kapustička
Ingredience
Hořčice |
10 g |
Kapusta růžičková |
750 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř cayenský |
2 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Čedar |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Růžičkové kapusty vhodíme do vroucí osolené vody, 8 minut povaříme. Ihned scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Přidáme sůl, pepř, cayenský pepř, hořčici, promícháme, postupně přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Do odstavené omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného Čedaru. Do vymazaného pekáčku naskládáme rozpůlené kapustičky, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme přibližně 10 minut, až se na povrchu začnou dělat sýrové bubliny.