Zapékaná kapustička

Ingredience


Hořčice 10 g
Kapusta růžičková 750 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř cayenský 2 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 10 g
Sýr Čedar 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Růžičkové kapusty vhodíme do vroucí osolené vody, 8 minut povaříme. Ihned scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  2. V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Přidáme sůl, pepř, cayenský pepř, hořčici, promícháme, postupně přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Do odstavené omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného Čedaru. Do vymazaného pekáčku naskládáme rozpůlené kapustičky, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme přibližně 10 minut, až se na povrchu začnou dělat sýrové bubliny.