Kančí guláš s uzeným masem a žampiony

Ingredience


Bobkový list 2 g
Brambory vařené 600 g
Česnek 20 g
Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Jalovec 2 g
Kančí maso 1000 g
Kapie 100 g
Kmín celý 2 g
Křen 100 g
Paprika mletá pálivá 2 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 80 g
Rum 50 ml
Sádlo škvařené 120 g
Strouhanka 50 g
Sůl 15 g
Uzená vepřová krkovička 200 g
Víno červené 100 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.
  3. Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.