Kančí guláš s uzeným masem a žampiony
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
20 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
1000 ml |
Jalovec |
2 g |
Kančí maso |
1000 g |
Kapie |
100 g |
Kmín celý |
2 g |
Křen |
100 g |
Paprika mletá pálivá |
2 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Rum |
50 ml |
Sádlo škvařené |
120 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
15 g |
Uzená vepřová krkovička |
200 g |
Víno červené |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.
- Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.