Zelené fazolky se šalotkou a slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šalotka |
400 g |
Sůl |
5 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme šalotky a plátky slaniny nakrájíme na tenké proužky. Zelené fazolky opláchneme, konce odkrojíme a vaříme je v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut. Slijeme, zchladíme a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm opečeme slaninu do křupava. Slaninu vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme šalotky a ve výpeku zakryté dusíme při střední teplotě asi 8 minut. Občas zamícháme, aby cibule příliš nezhnědla. Přidáme slaninu a fazolky, za stálého míchání přivedeme k varu a okořeníme solí a pepřem.