Zelené fazolky se šalotkou a slaninou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Fazolové lusky zelené 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Šalotka 400 g
Sůl 5 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme šalotky a plátky slaniny nakrájíme na tenké proužky. Zelené fazolky opláchneme, konce odkrojíme a vaříme je v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut. Slijeme, zchladíme a necháme okapat.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm opečeme slaninu do křupava. Slaninu vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme šalotky a ve výpeku zakryté dusíme při střední teplotě asi 8 minut. Občas zamícháme, aby cibule příliš nezhnědla. Přidáme slaninu a fazolky, za stálého míchání přivedeme k varu a okořeníme solí a pepřem.