Kančí guláš v kořeněném víně

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Chléb konzumní 60 g
Cibule 500 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Jalovec 3 g
Kančí maso 1000 g
Kmín drcený 3 g
Majoránka 3 g
Oregano sušené 3 g
Paprika mletá pálivá 4 g
Paprika mletá sladká 40 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 8 g
Tymián sušený 3 g
Víno červené 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné kančí přední maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
  2. Do rendlíku nalijeme červené víno, okořeníme jalovcem, tymiánem, oreganem, kmínem, celým pepřem a necháme projít varem. Víno odstavíme a necháme zatím stranou.
  3. V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme kořeněným vínem a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vínem, až víno spotřebujeme, podléváme vývarem. Guláš zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou, ovoníme majoránkou a dodusíme.
  4. Guláš podáváme s vařeným bramborem.