Kančí guláš v kořeněném víně
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Chléb konzumní |
60 g |
Cibule |
500 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Jalovec |
3 g |
Kančí maso |
1000 g |
Kmín drcený |
3 g |
Majoránka |
3 g |
Oregano sušené |
3 g |
Paprika mletá pálivá |
4 g |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
8 g |
Tymián sušený |
3 g |
Víno červené |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné kančí přední maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
- Do rendlíku nalijeme červené víno, okořeníme jalovcem, tymiánem, oreganem, kmínem, celým pepřem a necháme projít varem. Víno odstavíme a necháme zatím stranou.
- V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme kořeněným vínem a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vínem, až víno spotřebujeme, podléváme vývarem. Guláš zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou, ovoníme majoránkou a dodusíme.
- Guláš podáváme s vařeným bramborem.