Plněné bramborové půlky

Ingredience


Bazalka 2 ks
Brambory 4 ks
Camembert 125 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cuketa 200 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Paprika červená 0.5 ks
Paprika zelená 0.5 ks
Paprika žlutá 0.5 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 ks
Sůl 2 kávová lžička
Tuk 40 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké brambory očistíme, omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Dvě snítky bazalky a 2 snítky petrželky opláchneme, dosucha otřepeme a nasekáme. Smícháme s rostlinným tukem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dáme do chladu. Papriky s cuketou očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a papriku s cuketou na něm opečeme, okořeníme solí a pepřem. Brambory podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme vnitřky, které nasekáme a smícháme s opečenou zeleninou, bylinkovou směsí a s camembertem nakrájeným na kostičky. Směsí naplníme brambory.
  2. Plněné brambory dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a na střední liště pečeme asi 15 minut.