Plněné bramborové půlky
Ingredience
Bazalka |
2 ks |
Brambory |
4 ks |
Camembert |
125 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cuketa |
200 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Paprika žlutá |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tuk |
40 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velké brambory očistíme, omyjeme a v dostatečném množství osolené vody s kmínem přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Dvě snítky bazalky a 2 snítky petrželky opláchneme, dosucha otřepeme a nasekáme. Smícháme s rostlinným tukem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a dáme do chladu. Papriky s cuketou očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej a papriku s cuketou na něm opečeme, okořeníme solí a pepřem. Brambory podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme vnitřky, které nasekáme a smícháme s opečenou zeleninou, bylinkovou směsí a s camembertem nakrájeným na kostičky. Směsí naplníme brambory.
- Plněné brambory dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a na střední liště pečeme asi 15 minut.