Růžová paštika z kachních prsou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Husí sádlo |
2 polévková lžíce |
Jablka |
180 g |
Kachní prsa |
350 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Růže - okvětní plátky |
4 ks |
Slanina vepřová |
70 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
20 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kachní prsa (bez kůže) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Jablka omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Jablka se švestkami dáme do misky a pokapeme je Sherry brandy. Ořechy rozkrájíme na menší kusy. Anglickou slaninu a špek nakrájíme na nudličky.
- V hlubší pánvi rozehřejeme husí sádlo, na něm rozpustíme špek, přidáme cibuli s česnekem, zpěníme ji, přidáme maso, žampióny a restujeme asi 5 minut doměkka. Celou restovanou směs pomeleme na masovém mlýnku. Dáme ji do větší mísy, přidáme petrželku, jablka, švestky, ořechy a směs promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a znovu promícháme.
- Omyjeme okvětní lístky z růží. 4 malé formičky na terinu vytřeme máslem a obložíme okvětními lístky z růží. Formičky naplníme paštikou, zakryjeme růžovými lístky a dáme do chladničky na 2-3 hodiny (musí zatuhnout). Růžovou kachní paštiku servírujeme studenou.