Dušené kuře po provensálsku

Dušené kuře po provensálsku - obrázek

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Kuře 1200 g
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný červený 25 ml
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel - nať 6 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Provensálské koření 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kuře na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme cayenským pepřem. Do břišní dutiny vložíme 3 neoloupané stroužky česneku a několik snítek petrželky.
  2. Kuře vložíme do pekáče a obložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkví a přidáme zbylé, oloupané stroužky česneku. Zalijeme vodou a pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
  3. Měkké kuře vyjmeme a šťávu se zeleninou dohladka rozmixujeme. Vlijeme zpět do pekáče a případně povaříme do zhoustnutí.
  4. V pánvičce svaříme ocet s rajčatovým protlakem a provensálským kořením. Vmícháme do šťávy, vložíme zpět kuře, přelijeme šťávou a prohřejeme.
  5. Ihned podáváme, můžeme ozdobit petrželkou.