Dušené kuře po provensálsku
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Kuře |
1200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný červený |
25 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Petržel - nať |
6 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Provensálské koření |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kuře na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme cayenským pepřem. Do břišní dutiny vložíme 3 neoloupané stroužky česneku a několik snítek petrželky.
- Kuře vložíme do pekáče a obložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkví a přidáme zbylé, oloupané stroužky česneku. Zalijeme vodou a pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě 1 hodinu.
- Měkké kuře vyjmeme a šťávu se zeleninou dohladka rozmixujeme. Vlijeme zpět do pekáče a případně povaříme do zhoustnutí.
- V pánvičce svaříme ocet s rajčatovým protlakem a provensálským kořením. Vmícháme do šťávy, vložíme zpět kuře, přelijeme šťávou a prohřejeme.
- Ihned podáváme, můžeme ozdobit petrželkou.