Závitky z platýse

Ingredience


Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Květák 120 g
Máslo čerstvé 100 g
Mušle slávky 300 g
Platýz - filety 800 g
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák povaříme cca 10min v páře, poté rozmixujeme s vejcem, bílkem, smetanou a špetkou soli.
  2. Přilijeme rozpuštěný kousek másla, vložíme do vodní lázně a metličkami rozmixujeme na omáčku.
  3. Rybu osolíme a jednotlivé plátky ovineme kolem větších špalíčků mrkve tak, aby vznikly závitky. Podusíme cca 10min na páře a mrkev vyndáme.
  4. Mušle očistíme, odstraníme červenou část a osolíme. Orestujeme na zpěněném másle 1 minutu po každé straně a rozdělíme po dvou do otvorů v závitcích. V pánvi po mušlích zpěníme zbytek másla a přelijeme jím závitky.
  5. Rozdělíme na talíře, podáváme s květákovou omáčkou, dozdobené nasekaným koprem.