Závitky z platýse
Ingredience
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Květák |
120 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mušle slávky |
300 g |
Platýz - filety |
800 g |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Květák povaříme cca 10min v páře, poté rozmixujeme s vejcem, bílkem, smetanou a špetkou soli.
- Přilijeme rozpuštěný kousek másla, vložíme do vodní lázně a metličkami rozmixujeme na omáčku.
- Rybu osolíme a jednotlivé plátky ovineme kolem větších špalíčků mrkve tak, aby vznikly závitky. Podusíme cca 10min na páře a mrkev vyndáme.
- Mušle očistíme, odstraníme červenou část a osolíme. Orestujeme na zpěněném másle 1 minutu po každé straně a rozdělíme po dvou do otvorů v závitcích. V pánvi po mušlích zpěníme zbytek másla a přelijeme jím závitky.
- Rozdělíme na talíře, podáváme s květákovou omáčkou, dozdobené nasekaným koprem.