Zapékaná zelenina z Nice
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cuketa |
750 g |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V zapékací míse smícháme omyté, na kolečka nakrájené cukety s procezenými rajčaty, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem a solí. Pokapeme olejem a promícháme.
- Zeleninu můžeme okořenit provensálskými bylinkami, posypeme ji olivami a opepříme.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Asi po 10 minutách pečení přisypeme kapary.
- Zapékanou zeleninu posypeme nasekanou bazalkou a podáváme teplou nebo studenou.