Zapékaná zelenina z Nice

Zapékaná zelenina z Nice - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cuketa 750 g
Kapary 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V zapékací míse smícháme omyté, na kolečka nakrájené cukety s procezenými rajčaty, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem a solí. Pokapeme olejem a promícháme.
  2. Zeleninu můžeme okořenit provensálskými bylinkami, posypeme ji olivami a opepříme.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Asi po 10 minutách pečení přisypeme kapary.
  4. Zapékanou zeleninu posypeme nasekanou bazalkou a podáváme teplou nebo studenou.