Cardaillská cibulačka
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové koření |
10 ml |
Rohlíky bílé |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na oleji a másle mírně osmahnutou cibulku, kterou jsme předem nasekali na malinké kostičky, zlehka zasypeme moukou. Následně přilijeme vodu s polévkovým kořením, solí a pepřem. Podle libosti lze nahradit též vývarem. Směs, která nám vznikla, necháme čtvrt hodiny povařit. Během vaření pečivo nakrájíme na plátky cca tři čtvrtě centimetru silné a tyto osmahneme také na oleji a másle.
- Podáváme ve větší míse, do které ve vrstvách střídavě vyskládáme osmahnuté pečivo a na plátky nakrájený ementál. Alternativou je nakladení pečiva a sýru přímo na talíře.