Cardaillská cibulačka

Ingredience


Cibule 3 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Polévkové koření 10 ml
Rohlíky bílé 3 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji a másle mírně osmahnutou cibulku, kterou jsme předem nasekali na malinké kostičky, zlehka zasypeme moukou. Následně přilijeme vodu s polévkovým kořením, solí a pepřem. Podle libosti lze nahradit též vývarem. Směs, která nám vznikla, necháme čtvrt hodiny povařit. Během vaření pečivo nakrájíme na plátky cca tři čtvrtě centimetru silné a tyto osmahneme také na oleji a másle.
  2. Podáváme ve větší míse, do které ve vrstvách střídavě vyskládáme osmahnuté pečivo a na plátky nakrájený ementál. Alternativou je nakladení pečiva a sýru přímo na talíře.