Košíčky z rajské zahrady a kurníku

Ingredience


Hořčice 30 g
Majonéza 250 g
Paprika zelená 15 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 6 ks
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme směs majonézy(150 g), hořčice(20 g), soli a pepře. Vezmeme omytá rajská jablka a ze spodní strany, kde není zelený konec stopky, vyřízneme dva půlměsíčky zhruba do třetiny průměru rajského jablka tak, aby uprostřed zůstalo držátko a vznikl nám tím košíček. Částečně je vydlabeme, naplníme připravenou směsí a ozdobíme petrželkou(cca 5 g).
  2. Dále na tvrdo uvaříme vejce, po uvaření rozkrojíme horizontálně napůl, uřízneme špičku, aby stála, a vyndáme žloutky. Všechny žloutky až na jeden pečlivě promícháme se zbylou majonézou, hořčicí, na jemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
  3. Směsí naplníme košíčky z bílků a ozdobíme zbývajícím žloutkem rozdrobeným na malinké kousky.
  4. Podáváme na tácu, kam střídavě klademe vaječné a rajské košíčky.