Košíčky z rajské zahrady a kurníku
Ingredience
Hořčice |
30 g |
Majonéza |
250 g |
Paprika zelená |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme směs majonézy(150 g), hořčice(20 g), soli a pepře. Vezmeme omytá rajská jablka a ze spodní strany, kde není zelený konec stopky, vyřízneme dva půlměsíčky zhruba do třetiny průměru rajského jablka tak, aby uprostřed zůstalo držátko a vznikl nám tím košíček. Částečně je vydlabeme, naplníme připravenou směsí a ozdobíme petrželkou(cca 5 g).
- Dále na tvrdo uvaříme vejce, po uvaření rozkrojíme horizontálně napůl, uřízneme špičku, aby stála, a vyndáme žloutky. Všechny žloutky až na jeden pečlivě promícháme se zbylou majonézou, hořčicí, na jemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- Směsí naplníme košíčky z bílků a ozdobíme zbývajícím žloutkem rozdrobeným na malinké kousky.
- Podáváme na tácu, kam střídavě klademe vaječné a rajské košíčky.