Vepřové karbanátky s pórkem

Ingredience


Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso mleté 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté vepřové maso smícháme v míse se solí, pepřem a spařeným, na kolečka nakrájeným pórkem. Dobře promícháme. Vejce rozkvedláme s hladkou moukou, mlékem a se šetkou soli. Umícháme řidší těstíčko a vmícháme do něj masovou směs.
  2. Směs naběračkou lijeme do tvaru karbanátků na pánev s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách.
  3. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s tmavým chlebem.