Vepřové karbanátky s pórkem
Ingredience
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso mleté |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté vepřové maso smícháme v míse se solí, pepřem a spařeným, na kolečka nakrájeným pórkem. Dobře promícháme. Vejce rozkvedláme s hladkou moukou, mlékem a se šetkou soli. Umícháme řidší těstíčko a vmícháme do něj masovou směs.
- Směs naběračkou lijeme do tvaru karbanátků na pánev s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách.
- Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s tmavým chlebem.