Mleté biftečky s hořčicí

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Hovězí výřez 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vepřový výřez 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme. V míse smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, se žloutky, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi tvarujeme menší ploché placičky. Obalíme je v hladké mouce a na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách.
  3. Hotové biftečky na talířířch potřeme hořčicí.
  4. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.