Mleté biftečky s hořčicí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Hovězí výřez |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vepřový výřez |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme. V míse smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, se žloutky, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
- Ze směsi tvarujeme menší ploché placičky. Obalíme je v hladké mouce a na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách.
- Hotové biftečky na talířířch potřeme hořčicí.
- Podáváme s čerstvým bílým pečivem.