Vepřové kotlety frikasé
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
600 g |
Víno bílé |
100 ml |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby.
- Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme.
- Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.