Vepřové kotlety frikasé

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 600 g
Víno bílé 100 ml
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety u kosti a po obvodu nařízneme, naklepeme a na rozehřátém sádle po obou stranách lehce osmahneme. Vyjmeme do nahřáté nádoby.
  2. Na zbylém tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přilijeme víno, citronovou šťávu a přidáme bobkový list. Vložíme kotlety, podlijeme trochou horké vody a zvolna dusíme doměkka. Nakonec vlijeme zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a krátce povaříme.
  3. Můžeme podávat s houskovými knedlíky nebo s noky.